Thursday, February 8, 2007

2005-Atena

Za početak par servisnih informacija. Turnir se održavao od 04.-07.11.2005., mjesto Atena, Deere College , convenor Manolis Moschopolus, CA Manolis Polychranides, ekipa 52, predstavnik Hrvatske komada jedan.

Zanimljivosti: 1. Smještaj sav svoj majstor

Uz par primamljivih ponuda odlučih se na najsigurniju tzv.iznajmi si sobu u hotelu i uživaj. Satelitska TV, mini bar, bračni krevet i velik balkon. Cijena sub rosa. Mama plaća. Predivno susjedstvo na Omonia trgu, između porno kina(koji kao pravi pripadnik In Flagranti-a sam naravno posjetila-čovjek mora sve probat-atmosfera sumnjiva, ekipa probranaJ)ukrajinskih prostitutki te naravno neizostavne albanske mafije koja btw prodaje najjeftinije cigarete u gradu.

2.Atena

Za sve one koji su bili u Ateni prije Olimpijskih igara moram ih razočarati. Grad i dalje prljav, pun pasa lutalica, ulična kanalizacija koja se izljeva , prodavači ulične robe i dalje naporni i isti, janjeće lešine i dalje su na Bazaru glavna atrakcija muhama. Plus strane(da ima ih). Baylies frape je i dalje dobar kao i uvijek(mislila na ekipu koja nije bila tamo da uživa u tome Tvrle, Ado i missed you), podzemna ima više traka i nove vlakove, otkrila najbolje cigarete Black Devil (crne posvudaJ), gyros i pita kvaliteta odlična, srpske novine(Svet i ostale trich-trach) na štandovima, novi zakon koji nalaže trgovcima da žednim ljudima daju besplatnu buteljiranu vodu, fine birtije(nedostajala mi moja Pinta), fakultetske zgrade sveučilišta u Ateni gore nego Politologija u Zagrebu, ali dopušteno pušenje u učionicama(ha,ha), jeftina hrana u kineskom restoranu gdje konobari pričaju samo jedan jezik-kineski te nezaobilazni Atenski aerodrom koji nema provjeru putovnica(za sve one koji žele švercati Kurde u EU odlična poslovna prilika).

3. Noćni život

Naravno najvažnija činjenica za sve nas koji krpamo kraj sa krajem, taksi je besramno jeftin. Mladež Atene izlazi u sumnjive noćne barove imenom Bazuka, striptiz četvrt(u koju sam htjela ići- ali me nitko nije htio voditi, šmrc ) , te fini restorani sa medicom i kuhanim vinom(Ata!), te naravno party area u kojem možete naći sve od sportsko rekreacionih centara do grčkih zvijezda narodne glazbe(razbijanje čaša obavezan dio folklora). Ako ste dobre sreće možete crashati u privatne party-e kluba «nekog sela u grčkoj zagori» gdje ima malo ljudi, rang godina od 55-95, ali cuga i hrana su nezaboravne

4. Turnir

Zanimljivosti su da su samo otvorene teza po principu snađi se druže, bio je i Masters turnir unutar njega, ekipa The Judges je pobijedila-imaju i svoju web stranicu frajeri thejudges.com , kotizacija 15 eura po ekipi, hrana loša(hamburgeri «bože sačuvaj» , čips iz FYR of Macedonia-toliko o tome da ih ne vole), Starbucks na campusu(kave koje jednostavno idu pod must try).

5. Uspjeh

Pa ono bila sam u finalu . Ovom prilikom se zahvaljujem svom team mate-u Petrosu Papalianosu na usrdnoj podršci i dobrom team work-u(bez perverzarija molim). I dokazala sam svoju teoriju da ako želiš biti uspješan na stranom turniru debatiraj sa domaćinom. I zahvaljujem se organizatorima na mojoj plaketi, koja sada služi za skupljanje prašine

No comments: