Friday, July 6, 2007

Mali EUDC Bonton


Dragi!
Ponovo je doslo to doba godine kada moramo se suociti sa tuznom reputacijom Hrvatske na Europskom prvenstvu i posipat se pepelom radi ponasanja odredjenih clanova delegacije na potonjem.

Posto bi svi htijeli da nam europsko prodje sta bezbolnije , bez ekscesa sa nase strane i zbog cinjenice sta nam jos nad glavom prijeti iskljucivanje sa europskih prvenstava i zato sta nas se osobito gleda pod povecalom ponovimo par stvari koje se NE rade na Europskom(a i opcenito u zivotu , ali neki jednostavno to ne znaju- mozemo kriviti kucni odgoj , mozemo kriviti skole- ali ja cu za ekscese kriviti voditelje klubova).

1. Ne diskriminira se na temelju VJERSKE, RELIGIJSKE , RASNE ili SEKSUALNE ORIJENTACIJE. To se ne radi pod debatama(jer vuce sa sobom 0 bodova i diskvalifikaciju sa turnira)- bilo da ste sudac ili debatant. To se ne radi na bilo kojim drustvenim dogadjajima.
Oprimjerimo to situacijom - Zadnja vecer je Europskog i vidite da se dvoje mladica ljube na plesnom podiju. Vama se to ne svidja. Vas izbor je a)okrenuti se b)otici plesat/piti drugdje. Ostalih opcija NEMA. Zasto nema , citajte kasnije.


2. Za debatante- NE GADJAJTE SUCA USRED DEBATE- a) biti ce te diskvalificirani b)poslat ce vas doma
Za suce- NE GADJAJTE DEBATANTE USRED DEBATE I U OBRAZLOZENJIMA SE NE POZIVAJTE NA VJERSKU, RELIGIJSKU,RASNU ili SEKSISTICKU argumentaciju- a)biti ce te diskvalificirani b)poslat ce vas doma

3.Postujte kucni red.

4. NE radite nista gore od navedenog posto bilo sto da od toga napravite svih nas 42 idemo doma i imamo zabranu za Europska, ako ne i neke regionalne turnire.

U slucaju bilo kakvog ekscesa voditelj kluba je odgovoran i njegov clan i da bi se sprijecilo kaznjavanje cjele delegacije njihova imena ce biti stavljena kao imena krivaca(znaci javna ispricavanja i ako ce biti nekog iskljucivanja i postanak persone non grata na debatnim turnirima imena tih osoba ce biti stavljena).
I u ovakvoj situaciji kada cjela jedna delagacija moze biti izbacena van , ne sumljam u pojavu cinkanja, ako ne s vase strane postoje dovoljno onih koji nisu iz nase delegacije a vole cheep thrills i jedva cekaju da se tako nesto dogodi da rastrube svima.

Da ponovimo odgovorne osobe za klubove.

Za Zagrebacke klubove:
DKPF- Marko Oreč
In Flagranti- Vilko Kos i Filip Kuhta
HAD- Laura Horvat
ELSA- Fran Pelicaric i Iva Kustrak

Split- Damjan Vukic
Rijeka- Matea Knez

Nadam se da ce te svi imati divno ljeto i vidimo se u Istambulu.

Branka

No comments: